Ορθοδοντική

Ορθοδοντική
Με τη βοήθεια της ορθοδοντικής μπορούν να αντιμετωπιστούν σοβαρά λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα τόσο των παιδιών και των εφήβων όσο και των ενηλίκων. Με ειδικά ορθοδοντικά μηχανήματα είναι δυνατόν να κατευθυνθεί ανώδυνα η σωστή ανάπτυξη των γνάθων. Με την ορθοδοντική μπορούν να διευθετηθούν σκελετικά προβλήματα και να αποκατασταθεί η σύγκλειση των γνάθων. Επίσης, μπορούν να διορθωθούν εκτεταμένες ή εντοπισμένες ανωμαλίες στη θέση των δοντιών, χαρίζοντας στον ασθενή ένα αισθητικό και υγιές χαμόγελο.
Σύγχρονη ορθοδοντική
Η σύγχρονή ορθοδοντική προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για τον ενήλικα ασθενή. Εκτός από τα κλασσικά μεταλλικά σιδεράκια, υπάρχουν πολλές αισθητικές επιλογές, όπως τα πορσελάνινα (λευκά) σιδεράκια, τα αόρατα γλωσσικά σιδεράκια (Incognito) και τα διαφανή μασελάκια (Ιnvisalign). Οι λύσεις αυτές κάνουν την ορθοδοντική θεραπεία πραγματικά σχεδόν αόρατη.

«Μεταλλικά» και «γλωσσικά» σιδεράκια

Ορθοδοντική για παιδιά
Κάποια παιδιά μπορεί να χρειαστεί να αρχίσουν ορθοδοντική θεραπεία από την ηλικία των 6-9 ετών, για να αναχαιτιστούν σκελετικά ή οδοντικά προβλήματα, ώστε να μην επιδεινωθούν αργότερα. Αυτή είναι η πρώιμη ή κατασταλτική ορθοδοντική θεραπεία η οποία δεν περιλαμβάνει, τις περισσότερες φορές τη θεραπεία με σιδεράκια.
Ορθοδοντική για εφήβους
Για την πλειοψηφία των ασθενών, η επανορθωτική ορθοδοντική θεραπεία αρχίζει κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας. Για τα κορίτσια αρχίζει, συνήθως, στην ηλικία των 9-13 ετών και για τα αγόρια στην ηλικία των 11-15 ετών.

Στην ηλικία αυτή ο ρυθμός ανάπτυξηςτου ατόμου είναι αυξημένος. Αυτό το εκμεταλλεύεται ο ορθοδοντικός, για να διευθετήσει τα δόντια στη σωστή θέση στις γνάθους και να αποκαταστήσει μία αρμονική σύγκλειση, επιτυγχάνοντας, παράλληλα, και ένα υγιές και ωραίο χαμόγελο.

Ορθοδοντική για ενήλικες
Ποτέ δεν είναι αργά, για να βελτιώσει κανείς το χαμόγελό του. Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι ενήλικες αποφασίζουν να ξεκινήσουν ορθοδοντική θεραπεία. Οι νέες τεχνολογίες, οι σύγχρονες τεχνικές και τα καινούργια υλικά προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, μειώνουν τη συχνότητα των επισκέψεων και το χρόνο θεραπείας. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε περισσότερες αισθητικές επιλογές με εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Οι επιλογές αυτές περιλαμβάνουν τα διαφανή πορσελάνινα σιδεράκια στο χρώμα των δοντιών και τα αόρατα γλωσσικά σιδεράκια (Incognito), τα οποία τοποθετούνται στη μέσα πλευρά των δοντιών. Τέλος, μπορεί ο ενήλικας να κάνει ορθοδοντική και χωρίς σιδεράκια χρησιμοποιώντας μόνο διαφανή μασελάκια τύπου Invisalign.
Ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια
Για πολλούς, κυρίως ενήλικες ασθενείς, ένας ανασταλτικός παράγοντας για να κάνουν ορθοδοντική είναι η θέα από τα σιδεράκια. Σήμερα όμως υπάρχει η εναλλακτική να γίνει η θεραπεία χωρίς σιδεράκια, μόνο με τη χρήση διαφανών ναρθήκων (μασελάκια). Η τεχνική αυτή κάνει την ορθοδοντική θεραπεία σχεδόν αόρατη ενώ το τελικό αποτέλεσμα δεν υστερεί σε κανέναν τομέα.
Κλείστε ραντεβού
ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε την ημερομηνία & ώρα του ραντεβού!