Προσθετική

Προσθετική
Η προσθετική είναι ο τομέας της οδοντιατρικής που ασχολείται με την αποκατάσταση των ελλειπόντων δοντιών. Οι αποκαταστάσεις αυτές μπορεί να είναι σταθερές (Ακίνητη Προσθετική) ή κινητές (Κινητή Προσθετική) και στηρίζονται πάνω σε δόντια ή εμφυτεύματα.
Στεφάνες-γέφυρες
Η κατασκευή μιας στεφάνης (θήκης) ή μιας γέφυρας γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα δόντια να προσομοιάζουν σε μέγεθος και σχήμα με τα δόντια που αντικαθιστούν. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια τα «κρεμαστά» δόντια να φαίνονται ότι αναδύονται μέσα από τα ούλα, ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για φυσικά δόντια. Οι θήκες και οι γέφυρες μπορεί να έχουν εσωτερικά ένα μεταλλικό σκελετό ο οποίος είναι επενδυμένος εξωτερικά με πορσελάνη (μεταλλοκεραμική) ή να είναι εξ ολοκλήρου από πορσελάνη (ολοκεραμική). Η μεγάλη αντοχή της πορσελάνης καθώς και η δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένης απόχρωσης ή ακόμα και συνδυασμού περισσότερων αποχρώσεων μπορεί να οδηγήσει σ’ ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό αισθητικά ασθενή.
Ολοκεραμικές στεφάνες
Οι ολοκεραμικές στεφάνες φτιάχνονται από αισθητικά υλικά, όπως πορσελάνη και ζιρκονία χωρίς να έχουν εσωτερικά μεταλλικό σκελετό. Έτσι, το φως διαχέεται μέσα στο δόντι, προσφέροντας ένα εξαιρετικά φυσικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Όψεις
Η όψη είναι μία λεπτή φλοίδα από πορσελάνη ή σύνθετη ρητίνη η οποία συγκολλάται στη μπροστινή επιφάνεια των δοντιών. Με τις όψεις μπορούν να διορθωθούν ατέλειες των δοντιών στο σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα. Οι αλλαγές αυτές θα σας χαρίσουν ένα τέλειο χαμόγελο!
Επένθετα – σφραγίσματα
Τα επένθετα είναι σφραγίσματα από πορσελάνη ή ρητίνη τα οποία κατασκευάζονται στο εργαστήριο και προσφέρουν τέλεια εφαρμογή. Τόσο τα επένθετα όσο και τα σφραγίσματα αποκαθιστούν το σχήμα του δοντιού που έχει καταστραφεί. Επιπλέον, η δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένης απόχρωσης ή ακόμα και συνδυασμού περισσοτέρων αποχρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.
Ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες)
Οι ολικές οδοντοστοιχίες ή μασέλες χρησιμοποιούνται, όταν λείπουν όλα τα δόντια. Είναι κινητές, δηλαδή μπορούν να αφαιρούνται από το στόμα για μερικές ώρες την ημέρα και δίνουν στους ασθενείς τη δυνατότητα της μάσησης και της σωστής ομιλίας. Επιπλέον, με τα πτερύγια που διαθέτουν προσφέρουν ουσιαστική υποστήριξη στα χείλη. Έτσι, αντιμετωπίζεται εντυπωσιακά το αισθητικό πρόβλημα που εμφανίζεται όταν χαθούν τα δόντια και ατροφήσει η γνάθος. Η μεγάλη ποικιλία στο σχήμα και το χρώμα των δοντιών της οδοντοστοιχίας μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αισθητικά ασθενείς.

Μερικές οδοντοστοιχίες (μηχανάκια)
Οι μερικές οδοντοστοιχίες ή μηχανάκια χρησιμοποιούνται όταν λείπουν αρκετά δόντια και δεν είναι δυνατή η κατασκευή γεφυρών. Είναι κινητές, δηλαδή μπορούν να αφαιρούνται από το στόμα για μερικές ώρες την ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα της μάσησης και της σωστής ομιλίας. Επιπλέον, με τα πτερύγια που διαθέτουν προσφέρουν ουσιαστική υποστήριξη στα χείλη. Η μεγάλη ποικιλία στο σχήμα και το χρώμα των δοντιών της οδοντοστοιχίας μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αισθητικά ασθενείς.

Background
Οδοντοστοιχίες σε εμφυτεύματα
Πολλές φορές η γνάθος μπορεί να έχει απορροφηθεί τόσο πολύ, ώστε η επιφάνεια των ούλων να μην επαρκεί για τη συγκράτηση της οδοντοστοιχίας. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να αυξήσουμε τη συγκράτηση της οδοντοστοιχίας με τη βοήθεια εμφυτευμάτων. Για το σκοπό αυτό, συνήθως, στην πάνω γνάθο χρειάζονται τέσσερα εμφυτεύματα ενώ στην κάτω γνάθο χρειάζονται δύο εμφυτεύματα. Η οδοντοστοιχία στο εσωτερικό της έχει ειδικές υποδοχές με τις οποίες κουμπώνει πάνω στα εμφυτεύματα. Έτσι, η οδοντοστοιχία παραμένει σταθερή στη θέση της χωρίς να εκτρέπεται από τη γλώσσα ή κατά τη μάσηση ή την ομιλία.
Κλείστε ραντεβού
ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε την ημερομηνία & ώρα του ραντεβού!