Ενημέρωση

Επιστροφή στα θρανία με όμορφα χαμόγελα!

Στείλτε το παιδί σας στο σχολείο με ένα υγιές χαμόγελο

Χιλιάδες παιδιά σε λίγες ημέρες θα επιστρέψουν στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά. Πριν ξεκινήσει το σχολείο είναι υποχρεωτικό τα παιδιά να κάνουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία και την πρόοδό τους. Μία τέτοια εξέταση είναι και ο οδοντιατρικός έλεγχος ο οποίος γίνεται από τον οδοντίατρο ή τον παιδοδοντίατρο.

Η εξέταση αυτή είναι μία ουσιαστική προσφορά των γονιών στην υγεία των παιδιών τους και όχι μία τυπική διαδικασία προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη βεβαίωση. Μέσα από αυτήν την οδοντιατρική επίσκεψη, θα ενημερωθούν και θα ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και οι γονείς για οδοντιατρικά θέματα και θα διαγνωσθούν προβλήματα που τυχόν υπάρχουν.

Επισκεφτείτε, λοιπόν, με τα παιδιά σας έναν γενικό οδοντίατρο ή ακόμα καλύτερα έναν εξειδικευμένο παιδοδοντίατρο, για να δημιουργήσετε μια νέα οδοντιατρική κουλτούρα στα παιδιά σας που θα είναι η καλύτερη οδοντιατρική επένδυση που θα κάνετε ποτέ:

  • Έλεγχος για τερηδόνα
    Περισσότερα από τα μισά παιδιά ηλικίας 5-9 ετών έχουν τουλάχιστον μία τερηδόνα ή ένα σφράγισμα. Ο πονόδοντος ή ένα χρόνιο οδοντιατρικό πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσουν δυσκολίες στη μάσηση, στην ομιλία καθώς και τη συγκέντρωση της προσοχής. Πολλές φορές, παιδιά με χρόνιο πονόδοντο μπορεί να μην αποκαλύπτουν το πρόβλημα στους γονείς τους, με αποτέλεσμα ο πονόδοντος να παραμένει αθεράπευτος και τα παιδιά να εμφανίζουν προβλήματα στη σχολική επίδοση χωρίς οι δάσκαλοι και οι γονείς να μπορούν να εξηγήσουν την αιτία. Επιπλέον, τα οδοντιατρικά προβλήματα, πολλές φορές, ευθύνονται για τις απουσίες των παιδιών στο σχολείο και την απώλεια μαθημάτων.
  • Ορθοδοντικός έλεγχος
    Κάθε παιδί πρέπει να πραγματοποιήσει έναν ορθοδοντικό έλεγχο στην ηλικία των 6-7 ετών. Η έγκαιρη ορθοδοντική εξέταση και η πρώιμη ή προληπτική ορθοδοντική θεραπεία μπορούν να προλάβουν ή να περιορίσουν την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων σύγκλεισης των μόνιμων δοντιών και των γνάθων. Η σωστή σύγκλειση δεν συμβάλλει μόνο στη βελτίωση της αισθητικής του προσώπου αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του στόματος (μάσηση, ομιλία, στοματική υγιεινή).
  • Περιοδοντικός έλεγχος
    Ο έλεγχος για ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα είναι απαραίτητος και στα παιδιά και τους εφήβους. Τα προβλήματα αυτά δεν εμφανίζονται μόνο σε ενήλικες αλλά και σε μικρότερες ηλικίες λόγω κακής στοματικής υγιεινής. Μάλιστα οι έφηβοι μπορεί να εμφανίσουν επιθετικές μορφές περιοδοντίτιδας η οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.
  • Πρόληψη
    Η προληπτική οδοντιατρική φροντίδα εξασφαλίζει τη σωστή στοματική υγεία στα παιδιά, προσφέροντας ένα υγιές χαμόγελο.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της επιστροφής στα θρανία, ας γίνει ο Σεπτέμβρης ο μήνας για τον οδοντιατρικό έλεγχο των παιδιών. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!