Γναθοχειρουργική

Γναθοχειρουργική
Η γναθοχειρουργική είναι η ειδικότητα που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων παθήσεων, τραυμάτων, δυσμορφιών και αισθητικών προβλημάτων του στόματος, των δοντιών, των γνάθων και του προσώπου.
Εξαγωγή
Όταν ένα δόντι έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της στήριξής του ή έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, ώστε να είναι αδύνατη η αποκατάστασή του, τότε ο οδοντίατρος μπορεί να αποφασίσει την εξαγωγή του δοντιού. Αυτή γίνεται με ειδικά εργαλεία και με τοπική αναισθησία. Η ευκολία της εξαγωγής εξαρτάται, συνήθως, από τη μορφολογία και τoν αριθμό των ριζών του δοντιού.

Χειρουργική εξαγωγή
Όταν το δόντι, που πρέπει να εξαχθεί, έχει καταστραφεί σε μεγάλη έκταση και τα εργαλεία της απλής εξαγωγής δεν μπορούν να το εκμοχλεύσουν, τότε ο οδοντίατρος προβαίνει στη χειρουργική εξαγωγή του δοντιού η οποία του δίνει καλύτερη πρόσβαση λαβής. Αντίστοιχα, εξάγονται χειρουργικά μετά από τοπική αναισθησία και οι έγκλειστοι ή ημιέγκλειστοι φρονιμίτες.

Αποκάλυψη εγκλείστου
Ορισμένα μόνιμα δόντια δεν εμφανίζονται στο στόμα, παρόλο που υπάρχουν μέσα στο οστό της γνάθου. Τα δόντια αυτά χαρακτηρίζονται ως έγκλειστα και μπορούν να δημιουργούν αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα λόγω των κενών χώρων που καταλείπουν και της ελλιπούς σύγκλεισης. Με μια μικρή τοπική χειρουργική παρέμβαση, ο οδοντίατρος μπορεί να αποκαλύψει το έγκλειστο δόντι και με τη βοήθεια, πολλές φορές, της ορθοδοντικής να το κατευθύνει στη σωστή θέση στο στόμα.

Χαλινεκτομή
Σε ορισμένους ασθενείς ο χαλινός του χείλους είναι υπερτροφικός ή προσφύεται πολύ ψηλά και προκαλεί λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα. Με τη χαλινεκτομή μπορεί να απομακρυνθεί ο χαλινός. Η χαλινεκτομή είναι μία απλή επέμβαση που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και χωρίς ιδιαίτερη μετεγχειρητική ενόχληση και αντιμετωπίζει μόνιμα το πρόβλημα του χαλινού.

gnathoxeirourgiki4
Βιοψία
Η στοματική κοιλότητα είναι μια περιοχή όπου μπορούν να εμφανιστούν ποικίλα καλοήθη και κακοήθη μορφώματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, με τοπική αναισθησία, είναι δυνατόν να ληφθεί βιοψία της βλάβης και να σταλεί στον παθολογοανατόμο για διάγνωση. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πάντα πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παθολογικών αυτών καταστάσεων.

Κλείστε ραντεβού
ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε την ημερομηνία & ώρα του ραντεβού!