Οδοντιατρικός Τουρισμός
Τα τελευταία χρόνια ο οδοντιατρικός τουρισμός έχει αναπτυχθεί πολύ στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Η δυνατότητα να συνδυάσει κανείς τις διακοπές του στην Ελλάδα με την παροχή πιο οικονομικών αλλά ισάξιων οδοντιατρικών υπηρεσιών με αυτές της χώρας του αποτελεί τον κύριο λόγο για τον οποίο οι πολίτες, κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική, οδηγούνται στον οδοντιατρικό τουρισμό. 

Εάν επιλέξετε την Ελλάδα για διακοπές αλλά και για οδοντιατρικό τουρισμό, μία εξαιρετική επιλογή είναι το Dental Group, ένα δίκτυο οδοντιατρείων σε διάφορα μέρη της χώρας, τα οποία προσφέρουν υψηλού επιπέδου εργασίες με χαμηλό, συγκριτικά, κόστος, καθώς και δυνατότητα οργάνωσης των διακοπών σας.

Ελλάδα και Οδοντιατρικός Τουρισμός
Για όσους επιθυμούν μια ευχάριστη αλλά συγχρόνως επικεντρωμένη στην υγεία αναψυχή,η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει μαζί με τις διακοπές και ευκαιρίες για βελτίωση της υγείας, αναζωογώνηση και χαλάρωση. Οι εξαιρετικές φυσικές ομορφιές και οι μοναδικές αξίες της χώρας εγγυώνται την αναψυχή που συνδυάζεται με οφέλη στην υγεία. Ένας μεγάλος αριθμός υπηρεσιών υγείας, εξειδικευμένων κλινικών και κέντρων ευεξίας περιμένουν τους επισκέπτες και όσους θέλουν να χαλαρώσουν.

Επιπλέον, η Ελλάδα έχει γίνει μια από τις καλύτερες χώρες όσον αφορά τη σύγχρονη οδοντιατρική πρακτική και την αισθητική χειρουργική. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την στοματική σας υγεία, η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. 

Αυτό που κάνει τον οδοντιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστικό είναι ο εξαιρετικός λόγος κόστους-οφέλους. Η Ελλάδα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα οδοντιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε πολύ μικρότερο κόστος από το αντίστοιχο πολλών δυτικών ευρωπαϊκών χωρών. Οι θεραπείες διεξάγονται από έμπειρους και εξειδικευμένους οδοντιάτρους σε σύγχρονα οδοντιατρικά κέντρα και κάτω από εξαιρετικές συνθήκες ασφάλειας.

Τα ολοκληρωμένα πακέτα είναι πάντα υψηλού επιπέδου και μπορούν να συνδυαστούν και με υπηρεσίες του ψυχαγωγικού τουρισμού.

Γιατί να επιλέξετε το Dental Group
Τα οδοντιατρικά κέντρα του Dental Group βρίσκονται σε μεγάλες τουριστικές πόλεις όπως η Αθήνα και ο Βόλος.

Όμως ο κυριότερος λόγος, για να επιλέξετε τον οδοντιατρικό τουρισμό μέσα από το Dental Group είναι ότι θα έχετε την ίδια, αν όχι και καλύτερη, ποιότητα οδοντιατρικών υπηρεσιών σε σχέση με τη χώρα σας, αλλά με πολύ χαμηλότερο κόστος. Παρέχουμε οδοντιατρική φροντίδα υψηλής ποιότητας που είναι τουλάχιστον 40% χαμηλότερη σε τιμές σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές σε χώρες της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Βόρεια Αμερική. 

Για παράδειγμα, ας συγκρίνουμε τις τιμές των οδοντικών εμφυτευμάτων:

Η τιμή τοποθέτησης ενός οδοντικού εμφυτεύματος στις ΗΠΑ κυμαίνεται από 1250 – 3000 USD, ενώ η αντίστοιχη τιμή στο Dental Group κυμαίνεται από 600-800 ευρώ ή 650-880 USD.

Όσον αφορά την ποιότητα που αντιπροσωπεύει το Dental Group σας ενημερώνουμε ότι χρησιμοποιούμε σύγχρονες τεχνολογίες, υπερσύγχρονες τεχνικές και εξοπλισμό και προσφέρουμε εγγύηση για όλα τα υλικά και τις οδοντιατρικές εργασίες. Εξάλλου, τα υλικά που χρησιμοποιούμε πληρούν όλα τα αυστηρά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κορυφαίες απαιτήσεις ποιότητας της οδοντιατρικής του 21ου αιώνα.

Στο Dental Group οι εξειδικευμένοι οδοντίατροί μας σας βοηθούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της οδοντιατρικής σας θεραπείας, δίνοντάς σας επαγγελματική φροντίδα και πλήρη προσοχή από την πρώτη στιγμή που επικοινωνείτε μαζί μας μέχρι τη στιγμή που ταξιδεύετε πίσω στο σπίτι σας. Επίσης, αν το επιθυμείτε, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε το ταξίδι, τη διαμονή και τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου σας. 

Ο στόχος μας είναι να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή οδοντιατρική φροντίδα και να σας κάνουμε να έχετε μια ευχάριστη διαμονή κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής σας θεραπείας. Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι και το προσωπικό μιλούν διάφορες  γλώσσες, για να μπορέσετε να εποικοινωνήσετε άνετα μαζί τους. Επίσης,  στο Dental Group τα οδοντιατρικά μας κέντρα είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα και οι ασθενείς μας μπορούν να λάβουν τις οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ένα ασφαλές, άνετο και φιλικό περιβάλλον.

Εάν λοιπόν η υγεία των δοντιών σας δεν είναι ικανοποιητική και θέλετε να τη βελτιώσετε, το Dental Group είναι η ιδανική επιλογή!

Πώς λειτουργεί
Στο Dental Group έχουμε οργανώσει όλη τη διαδικασία με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί παρά την απόσταση και τους χρονικούς περιορισμούς. Η διαδικασία θα μπορούσε να χωριστεί στα ακόλουθα βήματα:
Βήμα 1
Μόλις επικοινωνήσετε μαζί μας, θα σας ζητήσουμε να μας παράσχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό και οδοντιατρικό σας ιστορικό και θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε τα κατάλληλα οδοντιατρικά αρχεία (ακτινογραφίες κ.λπ.). Αυτό θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε ένα ορθολογικό σχέδιο θεραπείας βάσει των οδοντιατρικών αναγκών και προσδοκιών σας. Σε αυτό το σημείο θα ενημερωθείτε δωρεάν για το κόστος και τη διάρκεια της θεραπείας σας. Η παρουσίαση του προγράμματος θεραπείας θα πραγματοποιηθεί μέσω e-mail ή skype από έναν από τους οδοντιάτρους μας. Αυτό μας επιτρέπει να εξηγήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τις διάφορες επιλογές θεραπείας και μας δίνει την ευκαιρία να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.
Βήμα 2
Μόλις συμφωνήσετε να προχωρήσετε στην προτεινόμενη θεραπεία, ένας εκπρόσωπός μας θα είναι στη διάθεσή σας, για να σας βοηθήσει με τις κρατήσεις πτήσεων και διαμονής. Ανάλογα με τον προορισμό των διακοπών σας και τις ανάγκες θεραπείας, θα σας παραπέμψουμε στο κοντινότερο οδοντιατρείο του Dental Group και θα κλείσουμε τα απαραίτητα ραντεβού για εσάς.
Βήμα 3
Κατά την άφιξη σας, μπορούμε να κανονίσουμε τη μεταφορά σας στο οδοντιατρείο όπου θα σας συναντήσουν οι ειδικοί οδοντίατροι, θα σας εξετάσουν και θα συλλέξουν τυχόν πρόσθετες διαγνωστικές πληροφορίες που απαιτούνται. Το τελικό σχέδιο θεραπείας θα συζητηθεί περαιτέρω και η θεραπεία θα ξεκινήσει.
Βήμα 4
Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας και για όσο διάστημα η θεραπεία σας θα βρίσκεται σε εξέλιξη, ένας εκπρόσωπός μας θα είναι και πάλι στη διάθεσή σας, για να οργανώσει, αν θέλετε,  τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου σας.
Βήμα 5
Όταν φύγετε για την πατρίδα σας, θα πάρετε μαζί σας όλη την τεκμηρίωση της οδοντιατρικής εργασίας και τις ακτινογραφίες που θα βγάλουμε στο οδοντιατρείο μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα φύγετε με πολύ καλές αναμνήσεις, καθώς όλο το προσωπικό και οι οδοντίατροι του Dental Group θα προσπαθήσουν να κάνουν τη διαμονή σας στην Ελλάδα μια ευχάριστη και χαλαρωτική εμπειρία.
Κόστος θεραπείας
Στο Dental Group το κόστος της οδοντιατρικής θεραπείας είναι σημαντικά χαμηλότερο, σε σύγκριση με αυτό στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Το γεγονός ότι κάνουμε μαζικές παραγγελίες για κάλυψη όλων των οδοντιατρείων του δικτύου μας δίνει την ευελιξία να μειώσουμε τις τιμές μας υπέρ των ασθενών μας χωρίς να διακυβεύουμε την υψηλή ποιότητα της οδοντιατρικής μας εργασίας. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούμε υλικά από αξιόπιστες και κορυφαίας ποιότητας διεθνείς εταιρείες για όλες τις διαδικασίες.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκριτικές τιμές για διάφορες οδοντιατρικές εργασίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κόστος στο Dental Group είναι μικρότερο από το ένα τρίτο των άλλων χωρών. Η υψηλή ποιότητα της οδοντιατρικής εργασίας, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος των διαδικασιών, καθιστούν τον οδοντιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα και ειδικά στο Dental Group μια εξαιρετική επιλογή.

Οδοντιατρική θεραπεία USA ($)* Dental Group ($)
Τοποθέτηση εμφυτεύματος  1650 – 2300  650 – 900
Στεφάνη στο εμφύτευμα  2200 – 2800  650 – 900
Ανύψωση ιγμορείου  1700 – 2100  1200
Μεταλλοκεραμική στεφάνη  810 – 1450  250 – 300
Ολοκεραμική στεφάνη  820 – 1520  300 – 350
Ολικές οδοντοστοιχίες  1275 – 2750  950
Μερικές οδοντοστοιχίες  950 – 1900  950
Όψεις πορσελάνης (E-max, Ivoclar)  750 – 1400  400
Όψεις ρητίνης  500 – 800  120
Λεύκανση  400 – 900  280
Έμφραξη ρητίνης  120 – 315  50 – 60
Απονέυρωση (1 ρίζα)  585 – 1000  140
Απονέυρωση (2 ρίζες)  630 – 1200  160
Απονεύρωση (3 ρίζες)  750 – 1400  180
Περιοδοντική θεραπεία (αποξέσεις)  900 – 1100  500
Περιοδοντικό χειρουργείο (1 τεταρτημόριο)  1000 – 1500  280
Κάλυψη ρίζας (ουλικό μόσχευμα)  900 – 1100  290
Εξαγωγή  100 – 200  50-70
Χειρουργική εξαγωγή  500 – 900  160

* Η διακύμανση των τιμών εξαρτάται από την περιοχή

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο καιρό πρέπει να μείνω μακριά από το σπίτι σε περίπτωση οδοντιατρικής θεραπείας στην Ελλάδα;

Ο χρόνος εξαρτάται από την οδοντιατρική θεραπεία. Ωστόσο, επειδή οι διακοπές είναι ένα σημαντικό μέρος του ταξιδιού σας, προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των οδοντιατρικών επισκέψεων κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στην Ελλάδα. Επιπλέον, φροντίζουμε να έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το οδοντιατρικό σας πρόβλημα πριν από το ταξίδι σας, προκειμένου να μειώσουμε τον χρόνο θεραπείας.

Γενικά ο απαιτούμενος χρόνος θεραπείας είναι:

  • 1-2 ημέρες για απλές οδοντιατρικές θεραπείες, όπως εξαγωγή δοντιών, λεύκανση δοντιών, σφραγίσματα και απονευρώσεις
  • 1-2 ημέρες για τοποθέτηση εμφυτεύματος (7 ημέρες με αφαίρεση ραμμάτων). Αν και είναι δυνατή η άμεση φόρτηση, στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται επίσκεψη επιστροφής μετά από 3-6 μήνες για την αποκατάσταση του εμφυτεύματος
  • 1 εβδομάδα για τις περισσότερες εργασίες στεφάνης και γέφυρας.
  • 10-12 ημέρες για αποκατάσταση εμφυτευμάτων, οδοντοστοιχίες και σύνθετες εργασίες αποκατάστασης όπως υβριδικές αποκαταστάσεις

Οι οδοντίατροι μιλούν άλλες ξένες γλώσσες στις κλινικές;

Όλοι οι οδοντίατροι μας μιλούν ελληνικά και αγγλικά, και ορισμένοι μιλούν, επίσης, γαλλικά ή ρουμανικά.

Πώς μπορώ να φτάσω από το ξενοδοχείο στο οδοντιατρείο;

Ένας εκπρόσωπός μας θα κανονίσει τη μεταφορά σας για να έρθετε στο οδοντιατρείο και να μετά να πάτε στο ξενοδοχείο σας.

Πόσο πρέπει να περιμένω, για να ξεκινήσω τη θεραπεία;

Θα θέλαμε τουλάχιστον μία εβδομάδα ειδοποίησης, για να οργανώσουμε τα ραντεβού σας. Ωστόσο, εάν υπάρχει έκτακτη ανάγκη κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Ελλάδα, θα κανονίσουμε ένα ραντεβού έκτακτης ανάγκης. Γενικά, όσο πιο γρήγορα αποφασίσετε να επισκεφθείτε την Ελλάδα, τόσο φθηνότερο θα είναι το ταξίδι σας, με βάση τις καλύτερες τιμές για πτήσεις και καταλύματα.

Τι είδους υλικά χρησιμοποιείτε στο Dental Group;

Στο Dental Group χρησιμοποιούμε υλικά από αξιόπιστες και κορυφαίας ποιότητας διεθνείς εταιρείες για όλες τις διαδικασίες. Πολλές από αυτές τις εταιρείες, ιδίως εταιρείες εμφυτευμάτων, προσφέρουν εγγύηση έως και 10 ετών. Το γεγονός ότι κάνουμε μεγάλες παραγγελίες για κάλυψη όλων των οδοντιατρείων του δικτύου, μας δίνει την ευελιξία να μειώσουμε τις τιμές μας υπέρ των ασθενών μας.

Πώς πληρώνω για τη θεραπεία μου;

Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά σε ευρώ (€), USD ($), GBP (£), CHF ή με πιστωτική κάρτα VISA, Mastercard, American Express.