Περιοδοντική θεραπεία

Περιοδοντική θεραπεία
Η περιοδοντολογία είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής η οποία ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των νοσημάτων των στηρικτικών ιστών του δοντιού και των εμφυτευμάτων, όπως είναι τα ούλα και τα οστά της γνάθου. Επίσης, ασχολείται και με την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.
Ουλίτιδα – Περιοδοντίτιδα
Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα είναι νόσοι των ούλων οι οποίες αφορούν το 90% του πληθυσμού. Όταν η στοματική υγιεινή δεν είναι αποτελεσματική, συσσωρεύονται βακτήρια γύρω από τα δόντια τα οποία προκαλούν φλεγμονή στα ούλα. Λόγω της φλεγμονής καταστρέφονται τα ούλα και το οστό που συγκρατεί τα δόντια, με αποτέλεσμα τα δόντια να κουνιούνται και τελικά να χάνονται. Η θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας είναι απαραίτητη, για να αποκατασταθεί η υγεία των ούλων, ενώ με τους οργανωμένους και συστηματικούς επανελέγχους μπορεί να διατηρηθεί η υγεία τους σε βάθος χρόνου.
Πλαστική χειρουργική του περιοδοντίου
Με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής του περιοδοντίου μπορούν να διορθωθούν πολλά αισθητικά προβλήματα τα οποία προκαλούνται από το ουλικό χαμόγελο, την ασυμμετρία στην παρυφή του ούλου γύρω από τα δόντια, τις αποκαλυμμένες ρίζες κ.ά. Έτσι, αισθητικά προβλήματα που οι ασθενείς θεωρούν άλυτα μπορούν να διορθωθούν ανώδυνα, δίνοντας νέες δυνατότητες στην αισθητική του χαμόγελου.
Κλείστε ραντεβού
ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε την ημερομηνία & ώρα του ραντεβού!