Ορθοδοντική για ενήλικες

Home / Οδοντική υγεία & αισθητική / Ορθοδοντική για ενήλικες

Ένα όμορφο, υγιές χαμόγελο για κάθε ηλικία

Η ορθοδοντική δεν είναι μόνο για παιδιά και εφήβους. Πολλά ορθοδοντικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα και αποτελεσματικά και στους ενήλικες.

Στους ενήλικες, παρόλο που έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στην έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας.

Στην ορθοδοντική των ενηλίκων δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Η μόνη προϋπόθεση είναι τα υγιή δόντια και τα υγιή ούλα.

Υγιή δόντια μπορούν να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός ενηλίκων αποφασίζει να αρχίσει ορθοδοντική θεραπεία. Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις ορθοδοντικούς ασθενείς είναι ενήλικας.

Όλοι συμφωνούν ότι ποτέ δεν είναι αργά, για να βελτιώσει κανείς το χαμόγελό του και να νοιώσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Στο Dental Group προσφέρουμε θεραπείες σχεδιασμένες ειδικά για ενήλικες ασθενείς.

Οι νέες τεχνολογίες, οι σύγχρονες τεχνικές και τα καινούργια υλικά προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, μειώνουν τη συχνότητα των επισκέψεων και το χρόνο θεραπείας. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε περισσότερες αισθητικές επιλογές με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Οι επιλογές αυτές περιλαμβάνουν τα διαφανή πορσελάνινα σιδεράκια στο χρώμα των δοντιών, τα αυτόδετα διαφανή πορσελάνινα (Damon Clear) ή τα αόρατα γλωσσικά (Incognito), τα οποία είναιτοποθετημένα πίσω από τα δόντια και κανείς, εκτός από σένα, δεν γνωρίζει ότι φοράς σιδεράκια.Ακόμη, μπορείς να κάνεις ορθοδοντική και χωρίς σιδεράκια με διαφανή μασελάκια τύπου Invisalign.

Σήμερα, δεν υπάρχει πια κανένας ενδοιασμός για το αισθητικό κομμάτι της θεραπείας.

 

 

 

Με χαρά σε περιμένουμε να συνεργαστούμε μαζί σου.

Μας ενδιαφέρει να νοιώσεις άνετα μαζί μας σ’ ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον. Επιθυμούμε να μας δοθεί η ευκαιρία να σου προσφέρουμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας.

Προτεραιότητά μας είναι να σε βοηθήσουμε να επιτύχεις το υπέροχο χαμόγελο που πάντα ονειρευόσουν, το οποίο θα σε βοηθήσει να νοιώθεις άνετα και όμορφα στην επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή.

Κατά την πρώτη ενημερωτική επίσκεψη θα έχεις  την πρώτη γνωριμία με τον  ορθοδοντικό σου. Στο DentalGroup επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα και να δώσουμε την ευκαιρία στον ασθενή μας να εκφράσει ελεύθερα τους προβληματισμούς του σχετικά με την εμφάνισή του και τις επιθυμίες του για το νέο του χαμόγελο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, θα γίνει μία πρώτη εξέταση και αξιολόγηση της στοματικής σου κατάστασης και θα ενημερωθείς για το ορθοδοντικό σου πρόβλημα. Θα σου δοθούν όλες οι επιλογές θεραπείας, η διάρκειά της και το κατά προσέγγιση κόστος. Παράλληλα, ο ορθοδοντικός θα απαντήσει σε όλες σου τις ερωτήσεις και θα λύσει την κάθε σου απορία, σχετικά με τη θεραπεία. Επιδίωξή μας είναι να κατανοήσεις πλήρως το πρόβλημά σου και να έχεις όλες τις απαραίτητες γνώσεις που θα σε βοηθήσουν να συμμετέχεις ενεργά καθ’όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

orthodontics 048

Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα αποφασίσεις εάν θα προχωρήσεις ή όχι, οπότε θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση, πιο ουσιαστική, για πλήρη ορθοδοντική εξέταση και οδοντικά αρχεία, όπως περιγράφεται αναλυτικά στο κεφάλαιο διαδικασία.

Πιστεύουμε σε μια ατμόσφαιρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και θα επιδιώξουμε να κάνουμε την ορθοδοντική θεραπεία όσο το δυνατόν πιο άνετη, πιο ευχάριστη και πιο ικανοποιητική. Δεσμευόμαστε ότι θα σε βοηθήσουμε να επιτύχεις το χαμόγελο που πάντοτε επιθυμούσες.

Κάνοντας ορθοδοντική, μπορείς να αλλάξεις δραματικά την εμφάνισή σου και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου. Ένα υγιές και ελκυστικό χαμόγελο θα σε κάνει να φαίνεσαι νεότερος/η. Η κοινωνική και επαγγελματική ζωή σου θα διευκολυνθεί και η αυτοεκτίμησή σου θα ενισχυθεί.

Πέρα, όμως, από οποιαδήποτε αισθητική βελτίωση, η ορθοδοντική ενηλίκων επιβάλλεται και για λόγους υγείας. Με την ορθοδοντική μπορείς να βελτιώσεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου. Σε αντίθετη περίπτωση, τα στραβά δόντια και η κακή σύγκλειση (δάγκωμα), επειδή δυσκολεύουν τη στοματική υγιεινή, μπορούν να προκαλέσουν ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, ή τερηδόνα, ακόμη και απώλεια δοντιών.

Δεν είναι σπάνιες και οι περιπτώσεις που πονοκέφαλοι και πόνοι στις γνάθους έχουν ως αιτία την κακή σύγκλειση.

Η ορθοδοντική θεραπεία θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις καλή στοματική υγεία, η οποία με τη σειρά της θα επηρεάσει θετικά τη γενικότερη υγεία σου.

orthodontics 049

Τα πλεονεκτήματα από την ορθοδοντική θεραπεία για τους ενήλικες δεν είναι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά:

  • βελτίωση τις αισθητικής του προσώπου
  • διευθέτηση των δοντιών στις σωστές θέσεις
  • εξάλειψη του συνωστισμού των δοντιών
  • κλείσιμο των κενών μεταξύ των δοντιών
  • διόρθωση της σύγκλεισης (δαγκώματος)
  • διευκόλυνση της μάσησης
  • διευθέτηση των έγκλειστων ή έκτοπων δοντιών
  • διευθέτηση των δοντιών πριν από την προσθετική αποκατάσταση
orthodontics 050Πριν – αμήχανο χαμόγελο
orthodontics 051Μετά – χαμόγελο με αυτοπεποίθηση
orthodontics 052Πριν
orthodontics 053Μετά

Η “μεταλλική εμφάνιση” είναι, σήμερα, παρελθόν. Οι ενήλικες μπορούν να επιλέξουν “σιδεράκια” τα οποία ελάχιστα διακρίνονται ή είναι εντελώς αόρατα.

Ακόμη και χωρίς σιδεράκια μπορεί να γίνει η ορθοδοντική θεραπεία με τους διαφανείς νάρθηκες τύπου invisalign. 

Σήμερα, με τους υψηλής αισθητικής και αποτελεσματικότητας ορθοδοντικούς μηχανισμούς, που χρησιμοποιούνται, η αισθητική έχει αναβαθμιστεί και δεν αποτελεί πια εμπόδιο, για να μην αρχίσει ένας ενήλικας ορθοδοντική θεραπεία.

orthodontics 054

Οι επιλογές που έχεις,είναι πολλές: 

orthodontics 055Μια πολύ καλή αισθητική πρόταση
  • αόρατα γλωσσικά σιδεράκια Incognito. Είναι εντελώς αόρατα, διότι τοποθετούνται στην πίσω επιφάνεια των δοντιών. Κανείς, εκτός από σένα δεν γνωρίζει ότικάνεις ορθοδοντική.
orthodontics 056Μόνο εσύ ξέρεις ότι φοράς σιδεράκια
orthodontics 057Εντελώς αόρατα, κρυμμένα
στο πίσω μέρος των δοντιών
  • διαφανείς νάρθηκες τύπου Invisalign. Είναι σχεδόν αόρατοι με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Με το σύστημα αυτό μπορείς να ισιώσεις τα δόντια σου χωρίς σιδεράκια και χωρίς να γνωρίζει κανείς ότι κάνεις ορθοδοντική θεραπεία. Αποτελείται από μία σειρά διαφανών ναρθήκων που αφαιρούνται μόνο για το φαγητό και τη στοματική υγιεινή.
orthodontics 058
orthodontics 059
Σχεδόν αόρατοι

Εκτός από τα αισθητικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα τηςορθοδοντικής θεραπείας, υπάρχουν και πολλά οφέλη για την υγεία του στόματος αλλά και τη γενικότερη υγεία του ανθρώπου.

Όταν τα δόντια σου είναι συνωστισμένα, είναι πιο δύσκολο να τα καθαρίζεις, με αποτέλεσμα τα ούλα να αποκτούν φλεγμονές που ενδέχεται να οδηγήσουν σε περιοδοντική νόσο, ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα. Οι ασθένειες αυτές των ούλων, όπως δείχνει η σύγχρονη έρευνα, σχετίζονται με πολλές συστημικές νόσους, όπως ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές νόσοι κ.ά. Ακόμη και απώλεια δοντιών είναι πιθανή.

Με τη διευθέτηση των δοντιών στη σωστή θέση, περιορίζονται σημαντικά ο τερηδονισμός των δοντιών, η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα, καθώς και η απώλεια δοντιών. Επίσης, πονοκέφαλοι που οφείλονται σε ορθοδοντικά προβλήματα μπορούν να μειωθούν.

Ακόμη, θυμήσου ότι η μάσηση είναι το πρώτο βήμα για την πέψη. Εάν η μάσηση υπολειτουργεί λόγω κακής σύγκλεισης, το πεπτικό σύστημα μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα. Με τη διόρθωση της σύγκλεισης, το πεπτικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα με θετική επίδραση στη γενικότερη υγεία.

orthodontics 060

Πολλές φορές, ασθενείς καταφεύγουν στον ορθοδοντικό για μικρής ή μεγάλης έκτασης ορθοδοντική  θεραπεία, προκειμένου να προχωρήσουν σε προσθετικές αποκαταστάσεις με εμφυτεύματα, στεφάνες ή μερικές οδοντοστοιχίες. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που οι ασθενείς παρέμειναν αρκετά χρόνια χωρίς να αντικαταστήσουν τα ελλείποντα δόντια τους, με αποτέλεσμα τα διπλανά δόντια να έχουν μετακινηθεί προς τον κενό χώρο και να μην είναι δυνατή η αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση.

Ο ορθοδοντικός, σε συνεργασία με τον περιοδοντολόγο ή τον προσθετολόγο, διευθετεί τους χώρους και τις κλίσεις των δοντιών, ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλες προϋποθέσεις για την αποκατάσταση των δοντιών που λείπουν.

orthodontics 061Πριν από τη θεραπεία
orthodontics 062Θεραπεία με ορθοδοντικα εμφυτεύματα
orthodontics 063Μετά την προσθετική αποκατάσταση

Η περιοδοντική νόσος προκαλεί μετακινήσεις των δοντιών, διότι το οστό που στηρίζει τα δόντια υποχωρεί, με αποτέλεσμα τα δόντια να μετακινούνται και να εμφανίζονται κενά μεταξύ τους καθώς και περιστροφές. Γι’ αυτό, πολλές φορές, μετά τη θεραπεία της περιοδοντίτιδας, ο περιοδοντολόγος συνιστά ορθοδοντική θεραπεία. Με την ορθοδοντική θεραπεία αντιμετωπίζονται οι μετακινήσεις αυτές. Τα δόντια διευθετούνται στις σωστές θέσεις και διευκολύνεται η στοματική υγιεινή, η οποία είναι προϋπόθεση για τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Επίσης, συχνά είναι απαραίτητη και η ορθοδοντική ακινητοποίηση των δοντιών, ώστε να περιοριστεί η κινητικότητά τους και η πιθανή υποτροπή.

orthodontics 064Πριν
orthodontics 065Μετά

Απαραίτητη προϋπόθεση, για να αρχίσει ένας περιοδοντικός ασθενής ορθοδοντική θεραπεία είναι η υγεία των ούλων και του υποστηρικτικού ιστού. Εφόσον, η περιοδοντική νόσος έχει θεραπευθεί και βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση, δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες της στοματικής υγιεινής και να μην παραλείπεται ο τακτικός έλεγχος. Σε αντίθετη περίπτωση, η ορθοδοντική θεραπεία, παρουσία περιοδοντικής νόσου, μπορεί να επιδεινώσει τη νόσο και να προκαλέσει καταστροφή των στηρικτικών ιστών.

orthodontics 066

Σκελετικά προβλήματα των γνάθων μπορούν να διορθωθούν με ορθοδοντική, εάν αυτή γίνει στην κατάλληλη ηλικία. Ο ορθοδοντικός εκμεταλλεύεται την ανάπτυξη για τη διόρθωσή τους. Στους ενήλικες, επειδή η ανάπτυξη έχει ήδη ολοκληρωθεί, σε περιπτώσεις σοβαρών σκελετικών και κρανιοπροσωπικών ανωμαλιών, απαιτείται συνεργασία με τον γναθοχειρουργό. Η ορθογναθική χειρουργική είναι απαραίτητη για την τροποποίηση του μεγέθους, του σχήματος και της θέσης των γνάθων, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά σκελετικά προβλήματα του προσώπου και επιλέγουν το συνδυασμό ορθοδοντικής-γναθοχειρουργικής θεραπείας επιτυγχάνουν ένα εξαίρετο αποτέλεσμα. Αποκαθίσταται η αρμονία του προσώπου και βελτιώνεται το χαμόγελο και η λειτουργία του στόματος.

Στις περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνει ορθογναθική χειρουργική, προηγείται, συνήθως, μία πρώτη φάση ορθοδοντικής θεραπείας (προ-χειρουργική ορθοδοντική), διάρκειας 9-12 μηνών, με στόχο τη σωστή διευθέτηση των δοντιών. Ενσυνεχεία, γίνεται η επέμβαση από το γναθοχειρουργό για τη διόρθωση των σκελετικών ανωμαλιών. Ακολουθεί η μετα-χειρουργική ορθοδοντική φάση, διάρκειας περίπου 6 μηνών, με μικρομετακινήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Εάν το ορθοδοντικό σου πρόβλημα αντιμετωπίζεται καλύτερα με συνδυασμό ορθογναθικής χειρουργικής και ορθοδοντικής θεραπείας, ο Ορθοδοντικός θα συζητήσει μαζί σου και με το Γναθοχειρουργό κάθε πτυχή της θεραπείας.

orthodontics 067Πριν
orthodontics 068Στο τέλος της προχειρουργικής
ορθοδοντικής θεραπείας
orthodontics 069Μετά το τέλος της θεραπείας