Ενημέρωση

H πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο

Η πρώτη οδοντιατρική επίσκεψη καλό είναι να γίνεται στην ηλικία των 6 μηνών, δηλαδή αμέσως μετά την ανατολή του πρώτου δοντιού (νεογιλού) και όχι αργότερα από τα πρώτα του γενέθλια.

Η ηλικία αυτή συνιστάται, διότι τα προβλήματα του στόματος και κυρίως η τερηδόνα, μπορεί να εμφανιστούν από τη βρεφική και νηπιακή ηλικία.

Μην περιμένετε να αρχίσει το σχολείο ή να συμβεί κάποιο έκτακτο περιστατικό, για να επισκεφθείτε έναν παιδοδοντίατρο. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι η έγκαιρη επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο είναι πολύ σημαντική για τη μελλοντική υγεία του στόματος των παιδιών τους. Το πρόγραμμα της πρώτης επίσκεψης εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού, τις ατομικές του ανάγκες και την προσωπικότητά του. Μπορεί να ξεκινήσει με μια πρώτη γνωριμία με τους χώρους του ιατρείου, τον παιδοδοντίατρο και την ομάδα των οδοντιάτρων του Dental Group και να προχωρήσει σε μια απλή ή πλήρη εξέταση των δοντιών και του στόματος του παιδιού.

Βασικό μέρος της πρώτης επίσκεψης αποτελεί η ενημέρωση των γονέων για θέματα σχετικά με:

  • τη διάπλαση, την ανατολή και τη σημασία των νεογιλών και των μόνιμων δοντιών
  • τα προβλήματα που μπορούν να προκληθούν στα δόντια από την κακή διατροφή
  • την πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας
  • τη σωστή στοματική υγιεινή και τις επιπτώσεις από την παράταση κακών συνηθειών, όπως είναι ο θηλασμός του αντίχειρα ή άλλων δακτύλων ή η χρήση της πιπίλας
  • την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών

Στο Dental Group δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην πρώτη επίσκεψη του παιδιού στο ιατρείο, διότι οι καλές συνήθειες σχετικά με τη φροντίδα των δοντιών, εγκαθιδρύονται πολύ ενωρίς και το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή. Φροντίζουμε το περιβάλλον να είναι ευχάριστο και οι εμπειρίες του θετικές και εποικοδομητικές. Στο Dental Group είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας σε περίπτωση κάποιου επείγοντος περιστατικού.