Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να αυξήσουμε τη συγκράτηση της οδοντοστοιχίας με τη βοήθεια εμφυτευμάτων. Για το σκοπό αυτό, συνήθως, στην πάνω γνάθο χρειάζονται τέσσερα εμφυτεύματα ενώ στην κάτω γνάθο χρειάζονται δύο εμφυτεύματα.

Η οδοντοστοιχία στο εσωτερικό της έχει ειδικές υποδοχές με τις οποίες κουμπώνει πάνω στα εμφυτεύματα. Έτσι, η οδοντοστοιχία παραμένει σταθερή στη θέση της χωρίς να εκτρέπεται από τη γλώσσα ή κατά τη μάσηση ή την ομιλία.

implants masela
 Οδοντοστοιχία στην κάτω γνάθο που συγκρατείται με εμφυτεύματα

 

Λόγω της συγκράτησης της οδοντοστοιχίας από τα εμφυτεύματα, αυτή δεν χρειάζεται να εφαρμόζει ερμητικά στα ούλα (να βεντουζάρει), με αποτέλεσμα η οδοντοστοιχία της άνω γνάθου να μη χρειάζεται να καλύπτει όλο τον ουρανίσκο. Έτσι, τα εμφυτεύματα, εκτός από την αυξημένη συγκράτηση της οδοντοστοιχίας, επιτρέπουν και την κατασκευή μικρότερων σε όγκο οδοντοστοιχιών που φυσικά είναι πιο ανεκτές από τον ασθενή.

Πάντως, όπως και με τις ολικές οδοντοστοιχίες χωρίς εμφυτεύματα, αυτές πρέπει να αφαιρούνται κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα, για να καθαρίζονται και για να ξεκουράζονται οι μαλακοί ιστοί.