Με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής του περιοδοντίου μπορούν να διορθωθούν πολλά αισθητικά προβλήματα τα οποία προκαλούνται από το ουλικό χαμόγελο, την ασυμμετρία στην παρυφή του ούλου γύρω από τα δόντια, τις αποκαλυμμένες ρίζες κ.ά.

 

Έτσι, αισθητικά προβλήματα που οι ασθενείς θεωρούν άλυτα μπορούν να διορθωθούν ανώδυνα, δίνοντας νέες δυνατότητες στην αισθητική του χαμόγελου.

Τι είναι η πλαστική χειρουργική του περιοδοντίου;

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε για κάποιο άτομο είναι πολύ σημαντική στις κοινωνικές συναναστροφές. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πρώτης εντύπωσης παίζει το χαμόγελο. Εάν δεν σας αρέσει το χαμόγελό σας, η πλαστική χειρουργική του περιοδοντίου μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε την αισθητική και το χαμόγελο που πάντα επιθυμούσατε.

Η πλαστική χειρουργική του περιοδοντίου αναφέρεται σε χειρουργικές τεχνικές που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση περιοδοντικών προβλημάτων που δημιουργούν αισθητική δυσαρμονία. Οι τεχνικές αυτές εξελίσσονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και επιτρέπουν, με τη βοήθεια των μεγεθυντικών γυαλιών και των εργαλείων της μικροχειρουργικής, τη διαμόρφωση ενός άριστου αισθητικού αποτελέσματος σε προβλήματα, όπως το ουλικό χαμόγελο, η ασυμμετρία του ούλου γύρω από τα δόντια, η απογύμνωση των ριζών από τα ούλα (υφίζηση), κ.ά.

Ασθενείς όλων των ηλικιών μπορούν να ωφεληθούν από τις τεχνικές αυτές και να βελτιώσουν το χαμόγελό τους. Έτσι, αν είστε έτοιμος/η και πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξετε το χαμόγελό σας, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στο Dental Group και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε και εσείς να επιτύχετε το χαμόγελο των ονείρων σας. Επιπλέον, πέρα από την πλαστική χειρουργική του περιοδοντίου, η συνεργασία, εντός του δικτύου, με έμπειρους και εξειδικευμένους οδοντιάτρους στην προσθετική και την ορθοδοντική και την αισθητική οδοντιατρική μπορεί να ενισχύσει ή/και να ολοκληρώσει πιο σύνθετες αισθητικές παρεμβάσεις.

Μέθοδοι πλαστικής χειρουργικής του περιοδοντίου

Αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα των ούλων και των δοντιών, όπως οι απογυμνωμένες ρίζες, οι διογκώσεις των ούλων, τα κοντά δόντια, το ουλικό χαμόγελο, το ασύμμετρο χαμόγελο και τα ουλικά ελλείμματα μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με διάφορες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής του περιοδοντίου.

Τί είναι το ουλικό μόσχευμα;

Το ουλικό μόσχευμα είναι ένα κομμάτι από ούλο το οποίο τοποθετείται κατάλληλα στην περιοχή της εκτεθειμένης ρίζας που θέλουμε να καλύψουμε ή στην ελλειμματική περιοχή της γνάθου που θέλουμε να διογκώσουμε. Το μόσχευμα αυτό ενσωματώνεται με τα διπλανά ούλα και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται τόσο ανθεκτικό όσο τα φυσιολογικά ούλα.

Η κύρια πηγή ενός ουλικού μοσχεύματος είναι ο ουρανίσκος του ίδιου του ασθενή. Μετά τη λήψη του μοσχεύματος η περιοχή του ουρανίσκου επουλώνεται πλήρως και ο ασθενής δεν μπορεί να ξεχωρίσει την περιοχή από την οποία έγινε η αφαίρεση. Παρόλα αυτά, στο εμπόριο, υπάρχουν και μοσχεύματα τα οποία προέρχονται από ειδική επεξεργασία και αποστείρωση ιστών του δέρματος από άλλους δότες.