Με το bonding χτίζονται οι πλαϊνές επιφάνειες των δοντιών και τροποποιείται κατάλληλα το σχήμα τους, ώστε με τον πλέον συντηρητικό τρόπο να αποκαθίσταται η αισθητική της περιοχής. Με το bonding επίσης, μπορούν να αποκατασταθούν σπασμένα και ραγισμένα δόντια.

Πολλές φορές μεταξύ των δοντιών υπάρχουν κενοί χώροι οι οποίοι παγιδεύουν τροφές ή δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα. Αυτό οφείλεται είτε στο γεγονός ότι τα δόντια από τη φύση τους είναι αραιά στο συγκεκριμένο ασθενή είτε επειδή τα ούλα έχουν υποχωρήσει λόγω περιοδοντίτιδας. Όποια και να είναι η αιτία, σε πολλές περιπτώσεις, μπορούμε να κλείσουμε πολύ συντηρητικά τα διαστήματα αυτά και να βελτιώσουμε συνολικά το χαμόγελο του ασθενή. Η τεχνική που χρησιμοποιείται λέγεται bonding.

Ο οδοντίατρος χτίζει κατάλληλα τα δόντια στις πλαϊνές επιφάνειές τους με σύνθετη ρητίνη, δηλαδή με το ίδιο υλικό που γίνονται και τα «λευκά σφραγίσματα». Έτσι, χωρίς να τροχιστούν τα δόντια και να τοποθετηθούν στεφάνες (θήκες) και εντελώς ανώδυνα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η δυσάρεστη αυτή για τον ασθενή κατάσταση. Η τεχνική του bonding έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και δικαιολογημένα θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής οδοντιατρικής. 

bonding1

bonding2 

 

Στο Dental Group τα υλικά που χρησιμοποιούμε έχουν την εγγύηση επώνυμων και διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών.

3m invoclardentsply