Στο Dental Group πιστεύουμε στη σοφή ρήση «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία» και είμαστε δεσμευμένοι να παρέχουμε υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες πρόληψης και οδοντιατρικής φροντίδας.

Μέσα από τα εξατομικευμένα προγράμματα πρόληψης και επανελέγχων περιορίζονται στο ελάχιστο μελλοντικές εκτεταμένες και δαπανηρές οδοντιατρικές εργασίες ενώ διατηρείται σε πολύ υψηλό επίπεδο η υγεία των δοντιών. Τα προληπτικά προγράμματα, ανάλογα πάντα με την περίπτωση, μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • επανέλεγχο -αποτρύγωση (καθαρισμό)
  • φθορίωση
  • τοποθέτηση προληπτικών σφραγισμάτων sealants

 

Επανέλεγχος - Αποτρύγωση (καθαρισμός)

Ενθαρρύνουμε τους ασθενείς να μην παραλείπουν τον τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο με τον οποίο μπορεί να διαπιστωθεί κάποιο οδοντιατρικό πρόβλημα και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και με τις λιγότερες συνέπειες.

Λόγω της σπουδαιότητας της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας, θεωρούμε ότι ο τακτικός αυτός έλεγχος πρέπει, γενικά, να γίνεται ανά εξάμηνο.

Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις όπου το χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να μεταβληθεί, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Με τις τακτικές επισκέψεις, γίνεται έλεγχος για εμφάνιση τερηδόνας και αξιολογείται η κατάσταση των προσθετικών εργασιών.

Παράλληλα, ελέγχεται συνολικά η κατάσταση της υγείας της στοματικής κοιλότητας, ώστε έγκαιρα να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν πιθανές παθολογικές καταστάσεις και, κυρίως, ο καρκίνος.

Πέρα, όμως, από τον έλεγχο στα δόντια, γίνεται και αξιολόγηση της περιοδοντικής κατάστασης του ασθενή, για να εντοπιστούν έγκαιρα τυχόν υποτροπές.

Κατά τους επανελέγχους αυτούς γίνεται και αποτρύγωση (καθαρισμός) ή και συμπληρωματικές ριζικές αποξέσεις όπου και αν χρειάζεται.

Με τον τρόπο αυτό, τα ούλα διατηρούνται σε μια υγιή κατάσταση και ο ασθενής είναι σε θέση να διατηρήσει το αποτέλεσμα της περιοδοντικής θεραπείας σε βάθος χρόνου.

Επιπλέον, κατά τους επανελέγχους, ο ασθενής ενεργοποιείται στην εφαρμογή των κανόνων στοματικής υγιεινής, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των δοντιών του και να συντηρείται το αποτέλεσμα της οδοντιατρικής θεραπείας.

Φθορίωση
Τοποθέτηση προληπτικών σφραγισμάτων sealants