Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00 - 22.00)

Προβλήματα

Με τη σωστή διάγνωση και το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας, τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιτυχία.

Τα ορθοδοντικά προβλήματα οφείλονται είτε σε κληρονομικούς, είτε σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, είτε σε κακές συνήθειες, είτε και σε συνδυασμό αυτών των παραγόντων. Συνιστάται έγκαιρος ορθοδοντικός έλεγχος.

Ανάλογα με την αιτιολογία, μπορεί να χρειαστεί μια πρώιμη φάση ορθοδοντικής θεραπείας.

Τα σημαντικότερα ορθοδοντικά προβλήματα, όπως φαίνονται και στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι τα εξής:

Αιτία των ορθοδοντικών προβλημάτων

Τα ορθοδοντικά προβλήματα οφείλονται είτε σε κληρονομικούς, είτε σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, είτε σε κακές συνήθειες, είτε και σε συνδυασμό αυτών των παραγόντων.

Οι κληρονομικοί παράγοντες (DNA) σχετίζονται με το σχήμα και το μέγεθος των δοντιών, το μέγεθος των γνάθων, τη δυσαναλογία μεγέθους μεταξύ των δοντιών και των γνάθων, τη συγγενή έλλειψη δοντιών κ.ά. Αν για παράδειγμα ένα παιδί κληρονομήσει από τον ένα γονιό μεγάλα δόντια και από τον άλλο μικρή γνάθο, θα έχουμε συνωστισμό των δοντιών.

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες αναφέρονται σε γεγονότα είτε πριν, είτε μετά τη γέννηση, είτε σε κακές συνήθειες.

Παράγοντες επιβαρυντικοί πριν από τη γέννηση είναι διάφορες κακώσεις ή τραυματισμοί ή πιέσεις του εμβρύου μέσα στη μήτρα.

Παράγοντες επιβαρυντικοί μετά τη γέννηση περιλαμβάνουν διαταραχές της διατροφής, εμπύρετες λοιμώξεις, ενδοκρινικές διαταραχές, τραυματισμούς, καθώς και τερηδονισμούς νεογιλών ή και μόνιμων δοντιών.

Βλαβερές συνήθειες, όπως ο παρατεταμένος θηλασμός του αντίχειρα ή άλλων δακτύλων, η παρατεταμένη χρήση της πιπίλας και η προώθηση της γλώσσας κατά την κατάποση, προκαλούν μετακινήσεις των δοντιών και ανωμαλίες στη σύγκλειση.

Σε κάθε ορθοδοντικό πρόβλημα, ανεξάρτητα από την αιτιολογία του, η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία.

 

Συχνές Ερωτήσεις

Dental Group

Είμαστε μια ομάδα οδοντιάτρων που μέσα από τη μακροχρόνια εμπειρία μας στην οδοντιατρική φροντίδα οραματίστηκαμε τη διαμόρφωση μιας νέας οδοντιατρικής εμπειρίας που θα μπορούσε να καλύψει πληρέστερα τις αυξημένες οδοντιατρικές απαιτήσεις του σύγχρονου ασθενή.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτ. έως Παρ. 9:00 - 22:00